Testa tillgängligheten på din webbplats

Behöver du få koll på hur tillgänglig din webbplats eller tjänst är, och hur bra den uppfyller lagen om digital tillgänglighet och WCAG:s kriterier? Med vår granskning gör du tillgänglighetsarbetet enkelt, smidigt och effektivt.

Om du får ångest bara du tänker på att gå igenom alla pdf:er, att leta upp alla tabeller och kontrollera att de har rätt format, eller att fundera på om <h1  role=”heading”> är rätt eller fel, då kan det vara dags att låta någon annan göra det.

Vi gör granskningen enkel för dig. Vi har effektiva verktyg som letar upp tabeller, granskar pdf:er och allt annat som måste granska för att se om du uppfyller lagkraven. Vi har examinerade språkkonsulter, specialiserade på klarspråk, som granskar webbplatsen utifrån en klarspråksperspektiv.

Låt oss granska webbplatsen åt dig, så spar du både tid och grå hår.

Hur vill du testa din webbplats?

Alla har olika behov, och budget, så därför har vi olika alternativ.

Mindre granskning

Vi kollar tillgängligheten på 4-6 sidor som vi väljer ut tillsammans. Du kommer få reda på problem som ligger i sidmallar och moduler/block, alltså problem som återfinns på många sidor. Åtgärdar du de här problemen har du kommit en bra bit.

Vi ger dig en tydlig rapport som förklarar och prioriterar problemen, vad du kan lämna vidare till din leverantör och vad du behöver göra själv. Och givetvis har vi ett överlämningsmöte där vi rätar ut alla frågetecken så att du direkt är redo att jobba vidare på egen hand.

Ordentlig genomgång

Vi granskar hela din webbplats utifrån WCAG 2.1 AA och A, så att du får stenkoll på vad som ska åtgärdas, hur det ska åtgärdas, av vem och i vilken ordning. Vi genomför granskningen med en blandning av automatiska och manuella tester. Använder ni själva Siteimprove, så hjälper vi er att styra arbetet därifrån.

  • Vilka problem du har och var. Vilka kriterier som du uppfyller helt, delvis, inte alls eller om de inte är relevanta.
  • I vilken ordning du bör åtgärda problemen.
  • Om det är du eller din tekniska leverantör som ska åtgärda problemen.

Använd rapporten för att bli bättre

Rapporten du får av oss använder du som en ”steg för steg-guide” i arbetet med att göra webbplatsen mer tillgänglig. Du kan använda den både för det redaktionella arbetet och som en del av en kravspecifikation för vidareutveckling. Vi vill vara säkra på att det inte bara blir en skrivbordsprodukt, och därför ses vi när rapporten är klar och går igenom den punkt för punkt, så att du känner dig trygg i vad allt innebär. Om du vill får du gärna ha med leverantörer eller andra intressenter på mötet, så att de också kan ta del av informationen och ställa frågor.

Hur lång tid tar det?

Vår granskning tar upp till 14 dagar från beställning till leverans av färdig rapport. Beroende på när det finns möjlighet för er bokar vi också in överlämningsmötet.

Hur mycket kostar det?

Priset beror på omfattning och antal webbplatser som ska granskas. Kontakta oss för prisuppgift.


Vi kommer använda de personuppgifter du lämnar här för att kunna kontakta dig och genomföra ett eventuellt uppdrag. Vi kommer inte lämna ut dem till någon annan. Kontakta oss om du vill att vi tar bort dina uppgifter. Läs mer hur vi hanterar personuppgifter i vår dataskyddspolicy.

Behöver du hjälp med att upphandla en granskning?

Vi har tagit fram ett exempel på underlag för en direktupphandling. Den kanske hjälper dig en bit på vägen.

Ja, tack jag vill ha mallen