Hoppa till huvudinnehållet

Testa tillgängligheten på din webbplats

Behöver du få koll på hur tillgänglig din webbplats eller tjänst är, och hur bra den uppfyller lagen om digital tillgänglighet och WCAG:s kriterier? Med vår granskning gör du tillgänglighetsarbetet enkelt, smidigt och effektivt.

Om du får ångest bara du tänker på att gå igenom alla pdf:er, att leta upp alla tabeller och kontrollera att de har rätt format, eller att fundera på om <h1  role=”heading”> är rätt eller fel, då kan det vara dags att låta någon annan göra det.

Vi gör granskningen enkel för dig. Vi har effektiva verktyg som letar upp tabeller, granskar pdf:er och allt annat som måste granska för att se om du uppfyller lagkraven. Vi har examinerade språkkonsulter, specialiserade på klarspråk, som granskar webbplatsen utifrån ett klarspråksperspektiv.

Låt oss granska webbplatsen åt dig, så spar du både tid och grå hår.

Hur vill du granska din webbplats?

Alla har olika behov, och budget, så därför har vi olika alternativ.

Mindre granskning

Vi granskar tillgängligheten på 4–6 sidor som vi väljer ut tillsammans. Du kommer få reda på problem som ligger i sidmallar och moduler/block, alltså problem som återfinns på många sidor. Åtgärdar du de här problemen har du kommit en bra bit.

Vi ger dig en tydlig rapport som förklarar och prioriterar problemen, vad du kan lämna vidare till din leverantör och vad du behöver göra själv. Sen har vi ett överlämningsmöte där vi rätar ut alla frågetecken så att du direkt är redo att jobba vidare på egen hand.

Ordentlig genomgång

Vi granskar hela din webbplats utifrån WCAG 2.1 och 2.2 A och AA, så du vet vad som ska åtgärdas, hur, av vem och i vilken ordning. Vi genomför granskningen med en blandning av automatiska och manuella tester. Använder ni Siteimprove, så hjälper vi er att använda plattformet som grund i ert arbete med tillgänglighet.

  • Vilka kriterier du inte uppfyller.
  • Förslag på åtgärder.
  • Hur du prioriterar i tillgänglighetsarbetet.
  • Om det är du eller din tekniska leverantör som ska åtgärda problemen.

Använd rapporten för att bli bättre

Rapporten du får från oss använder du som en ”steg för steg-guide” i arbetet med att göra webbplatsen mer digitalt tillgänglig. Du kan använda den både för det redaktionella arbetet och som en del av en kravspecifikation för vidareutveckling. Vi vill vara säkra på att det inte bara blir en skrivbordsprodukt, därför ses vi när rapporten är klar och vi går igenom den punkt för punkt, så du känner dig trygg i vad allt innebär. Om du vill får du gärna ha med leverantörer eller andra intressenter på mötet, så att de också kan ta del av informationen och ställa frågor.

Hur lång tid tar det?

Vår granskning tar upp till 14 dagar från beställning till leverans av färdig rapport. Beroende på när det finns möjlighet för er bokar vi också in överlämningsmötet.

Så har vi hjälpt andra

Ålands kommuner och myndigheter

Under ett år granskade vi nästan samtliga kommuners och myndigheters webbplatser. Därefter samarbetade vi med beställare och leverantör av webbplatserna för att på ett effektivt sätt åtgärda bristerna.

 

Högskolan på Åland

Högskolan på Åland ville bli tillgängliga. Men var börjar man? Hur prioriterar man sen i arbetet? Med en granskning följt av en förankrad tillgänglighetsstrategi fick Åland hjälp till systematiskt arbete.

Hur mycket kostar det?

Priset beror på omfattning och antal webbplatser som ska granskas. Kontakta oss för prisuppgift.

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.

Vi kommer använda de personuppgifter du lämnar här för att kunna kontakta dig och genomföra ett eventuellt uppdrag. Vi kommer inte lämna ut dem till någon annan. Läs mer hur vi hanterar personuppgifter i vår dataskyddspolicy.