Hoppa till huvudinnehållet

Arbeta smartare med Aktiv förvaltning

Aktiv förvaltning innebär ett kontinuerligt arbete med att utveckla eller anpassa webben, istället för att driva stora webbprojekt. Aktiv förvaltning är ett sätt att behålla kvaliteten på en webb och för att mäkta med när det kommer nya behov att förhålla sig till.

Många känner säkert igen sig i att det uppstår behov som gör att webben måste byggas om. Behoven kan uppstå till exempel på grund av

  • nya lagar och regler
  • organisatoriska förändringar
  • nya digitala trender
  • förändring av interna system
  • nya användbara funktioner från plattformstillverkaren

Att för varje nytt behov dra igång ett stort projekt känns ofta övermäktigt.

Håll hög kvalitet över tid

Vi gillar hållbart arbete. Därför arbetar vi med aktiv förvaltning. Med aktiv förvaltning finns det ork och budget för att hantera de förändringar som hela tiden sker. Istället för stora projekt övergår man till att jobba kontinuerligt med förbättringar och regelbundna releaser.

Det innebär i praktiken att man genom tydliga mål och prioriteringar kan mäta, analysera och utveckla för att ständigt bli bättre, utan tung´t tekniska bagage, stress och magsår. Vi har hjälpt många organisationer att ställa om sitt arbetssätt till aktiv förvaltning. Vi har tillsammans nått höga resultat på exempelvis användarnöjdhet, kvalitet, tillgänglighet eller sökmotoroptimering.

Så har vi hjälpt andra

Trafikanalys

Genom att arbeta med aktiv förvaltning har Trafikanalys förbättrat sig inom de flesta områden. Nyhetsbreven har en öppningfrekvens på över 50 % och värdet för tillgänglighet i Siteimprove har gått från 60 till 99,7. De har också ett strategiskt arbetssätt med mål, uppföljning och ständiga förbättringar.

Försvarshögskolan

När Försvarshögskolan utvecklade en ny webbplats, utvecklades också ett nytt sätt att arbeta. Fokus i arbetet var att jobba mot mål och ständigt mäta och analysera måluppfyllelsen. Med tydliga prioriteringar om vilken målgrupp som webbplatsen är till för under olika perioder på året, jobbar man med ständiga förbättringar.

Eller fyll i vårt formulär, så kontaktar vi dig

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.

Vi kommer använda de personuppgifter du lämnar här för att kunna kontakta dig och genomföra ett eventuellt uppdrag. Vi kommer inte lämna ut dem till någon annan. Läs mer hur vi hanterar personuppgifter i vår dataskyddspolicy.