Hoppa till huvudinnehållet
Händer framför dator

Få obegränsat med mejladresser till dina test

Håller du på med test av webbplatsen, men har inte tillräckligt med e-postadresser? Vi berättar knepet för att få obegränsat med mejladresser som alla styrs från samma inkorg.

Många gånger när man testar behöver man testa med nya användare, och det innebär behov av nya e-postadresser. Att registrera antal gratis nya e-postadresser varje gång är inte så optimalt och effektivt, eftersom det tar tid att skapa konto, hantera och hålla reda på dem. Dessutom måste du logga in på varje mejlkonto för att kontrollera om mejlet har kommit in. Lösningen är att skapa nya unika e-postadresser utifrån ett enda mejlkonto. 

Med Googles Gmail-konto kan du skapa obegränsat med e-postalias. Det finns två sätt att göra, med plustecken eller med punkt.

Innan du börjar behöver du ett Gmail-konto. Ett bra tips är att välj ett namn som är långt, det kommer ge dig fler möjligheter. Med 5 tecken får du 10 varianter, med 10 tecken 45 varianter och med 20 tecken 190 varianter.

Skapa e-postalias med plustecken “+”

Genom att lägga till ett plustecken och en valfri textsträng eller siffror efter namnet på e-postadressen får du obegränsat med e-postalias. Se följande exempel:

  • exempel+bokstav@gmail.com
  • exempel+001siffror@gmail.com
  • exempel+teckenmed0783@gmail.com

Du kan i princip skriva vad som helst efter plustecknet; bokstäver, siffror eller en kombination av båda. Alla mejl som skickas till dessa e-postalias går till det ursprungliga mejlkontot. Till exempel, alla mejl som skickas till exempel+vadsomhelst@gmail.com och exempel+2019@gmail.com går till mejlkontot exempel@gmail.com.

Med den här metoden kan du skapa praktiskt taget ett obegränsat antal alias. Visst är det magiskt!

Skapa e-postalias med punkter “.” 

Det är inte alla system som accepterar e-postadresser med plustecken. Då finns en annan lösning, genom att lägga till punkter i namnet på e-postadressen. Med det här sättet får du ett begränsat antal e-postalias, men om du har ett långt namn i e-postadressen så kommer du ändå kunna skapa många nya e-postalias.

Du kan använda en punkt eller antal kombination av punkter mellan varje bokstav i namnet på e-postadressen. Till exempel test@gmail.com ger dig ca 6 stycken e-postalias.

  1. t.est@gmail.com
  2. te.st@gmail.com
  3. tes.t@gmail.com
  4. t.e.st@gmail.com
  5. t.es.t@gmail.com
  6. t.e.s.t@gmail.com

Alla mejl som skickas till t.e.st@gmail.com går till mejlkontot test@gmail.com. Ju längre namn du har i din e-postadress desto fler antal alias du kommer få. Till exempel exempel@gmail.com ger dig upp till 21 stycken e-postalias.

OBS! Det fungerar inte att lägga till en punkt efter namnet, punkten måste vara mellan två bokstäver. Exempel.@gmail.com kommer inte att fungera. 

Vi hoppas att ditt testande går lite lättare med dessa tips. Lycka till med testen!

Inspireras av vårt nyhetsbrev
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för spännande innehåll, från vetenskapliga upptäckter till praktiska tips. Uppdatera dina kunskaper och inspireras tillsammans med oss.
Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
Namn

Vi kommer använda de personuppgifter du lämnar här för att kunna kontakta dig och genomföra ett eventuellt uppdrag. Vi kommer inte lämna ut dem till någon annan. Kontakta oss om du vill att vi tar bort dina uppgifter. Läs mer hur vi hanterar personuppgifter i vår dataskyddspolicy.