Hoppa till huvudinnehållet

Tillgängligt och sökmotoroptimerat för Studiefrämjandet

Studiefrämjandet ville förbättra innehållet, SEO och tillgängligheten på sin webbplats. De ville också att alla redaktörer skulle få lära sig sitt CMS ordentligt. Lättare sagt än gjort när man sitter över hela Sverige.

Studiefrämjandet ville höja kvaliteten på sin webb genom att utbilda redaktörerna i att skriva för webben och deras anpassade lösning av Episerver. Problemet – 400 fritidsredaktörer över hela Sverige. Det fanns varken en tidpunkt eller en plats som skulle vara möjlig att samla alla. Lösningen – digitala kurser och matnyttig användardokumentation.

Vad vi gjorde

 

 • Digital utbildning
  Vi skapade digitala utbildning med föreläsning, film, exempel, övningar och personlig coachning där redaktörerna kunde lära sig om klarspråk, tillgänglighet, sökmotoroptimering och Episerver.
 • Fysisk utbildning
  Vi kompletterade med fysiska utbildningar på plats för huvudredaktörerna där vi fördjupade kunskaperna från den digitala utbildningen.
 • Coachning
  En gång i månaden följs detta upp med digital, lärarledd coachning. Utifrån vad som är nytt, eller vad många har behov av, hålls lärarledd undervisning som alla redaktörer kan ansluta till från den plats de befinner sig på.
 • Användardokumentation
  För att deltagarna alltid ska kunna gå tillbaka till det vi lärt ut skapade vi en situationsbaserad användardokumentation. Dokumentationen är skriven ur redaktörens perspektiv och finns tillgänglig direkt i deras Episerver.


Projektdetaljer

Tidpunkt: 2018 – 2020
Webbplats: www.studieframjandet.se