Tillgängligt och sökmotoroptimerat för Studiefrämjandet

Studiefrämjandet ville höja kvaliteten på sin webb och utbilda redaktörerna i hur man skriver för webben. Problemet – 400 fritidsredaktörer över hela Sverige. Det fanns varken en tidpunkt eller en plats som skulle vara möjlig att samla alla. Lösningen – en digital kurs som alla kunde göra vid den tid och på den plats som passade dem.

Vi byggde en anpassad kurs som gick igenom klarspråk, sökmotoroptimering och tillgänglighet för redaktörer. Kursen gick också igenom hur redaktörerna skulle göra i sin anpassade lösning av Episerver för att åstadkomma detta.

Den digitala kursen kompletterades men en fysisk kurs för 10 huvudredaktörer, då vi fördjupade oss ännu mer i både skrivandet och deras webbpubliceringssystem.

Vad vi gjorde

 

  • Digital utbildning
    Vi skapade en digital utbildning med föreläsning, film, exempel och övningar där redaktörerna kunde lära sig om klarspråk, tillgänglighet och sökmotoroptimering.
  • Fysisk utbildning
    Vi kompletterade med en fysisk utbildning på plats för huvudredaktörerna där vi fördjupade kunskaperna från den digitala utbildningen.


Projektdetaljer

Tidpunkt: 2018
Webbplats: www.studieframjandet.se