Hoppa till huvudinnehållet

Mjölby kommun fick stöd i upphandling av ny webbpartner

Upphandling av webbtjänster kan gå jättebra, men det finns många fallgropar. Med hjälp av 7minds fick Mjölby kommun en tydlig upphandling anpassad efter just deras behov. Resultatet blev ett lyckat samarbete med den nya leverantören.

Mjölby kommun har använt SiteVision som verktyg på sina webbplatser i många år och haft en partner som hjälpt dem med vidareutveckling. Offentliga avtal gäller inte hur länge som helst och de var därför dags att göra en ny upphandling.

Kommunen var ute efter en trygg partner som kan stötta dem i att proaktivt förvalta sina webbplatser. 7minds som har lång erfarenhet av alla typer av offentliga upphandlingar stöttade kommunens webbansvarig i upphandlingen.

Det här gjorde vi

 • Stöttade i vilken typ av upphandling som skulle genomföras

  I offentliga upphandlingar finns många olika vägar att gå, beroende på vad som är viktigt i just detta projekt. Är det viktigt att upphandlingen går snabbt? Kan vi leva med maxbelopp? Hur länge vill vi skriva avtal? Dessa och mängder med andra frågor, behöver man ställa sig när ska genomföra en upphandling. 7minds kunde hjälpa kunden att ta väl grundade och medvetna beslut om vilken väg som skulle tas.

 • Vad är viktigt att med en framtida partner

  När man ska genomföra en upphandling är det viktigt att man funderar på vad som är viktigt med en framtida leverantör. Upphandlar man en teknisk leverans eller en leverantör som ska hjälpa till när det behövs. Väljer man det sistnämnda måste man fundera på vad man vill. Hur vill man arbeta? Vilket stöd vill ha? Vilka kompetenser ska leverantören ha för att det ska fungera? Vilken erfarenhet av verktyget och av liknande kunder ska de ha? När man har svar på alla frågor, har man möjligheten att skapa ett upphandlingsunderlag. 7minds har lång erfarenhet av olika leverantörer och kan därför vägleda kunden rätt när det gäller vilka krav som ställas, för att tillfredsställa behoven.

 • Skapade upphandlingsunderlag och utvärderingskriterier

  Med information om vad kunden vill uppnå med sin upphandling skapade 7minds konsult upphandlingsunderlaget. Konsulten lade in allt i e-avrop och tillsammans med beställaren gick vi igenom alla ska- och bör-krav så att det matchade mot det man ville. 7minds skapade utvärderingskriterier så att kvalitet och pris kunde utvärderas för bästa match.

 • Stöttade i utvärdering av leverantörerna

  När alla svar kommit in samlades ett antal personer från kommunen tillsammans med 7minds konsult som vägledde gruppen genom utvärderingen. Med ett gediget utvärderingsprotokoll som grund gick gruppen tillsammans genom alla anbud och  genomförde utvärderingen.

Projektdetaljer

Tidsperiod: Augusti – december 2021
Webbplats: Mjölby kommun