Hoppa till huvudinnehållet

Försvarshögskolan attraherar nya studenter med ny webb

Försvarshögskolan ville ge den nyfikna en positiv bild av skolan och vad en utbildning på FHS kan innebära för framtiden. Den intresserade ska snabbt få en tydlig bild över utbildningar och kurser och enkelt kunna ansöka.

Fhs.se ska synas bättre i externa sökmotorer och vara den självklara landningsplatsen för andra kanaler och aktiviteter. Genom att strukturerat arbeta med innehåll och struktur på webbplatsen ska fhs.se hjälpa till öka kännedomen av Försvarshögskolan.

För att få ett effektivt projekt som levererade ville de ha hjälp med styrningen i projektgruppen och tog in en digital strateg, ett beställarstöd och en webbprojektledare från oss på 7minds.

Den nya webbplatsen byggdes i senaste versionen av Sitevision med fokus att attrahera fler studenter, förbättra redaktörsarbetet och användarupplevelsen. Den nya webbplatsen blev responsiv med stort fokus på sökbarhet. När innehållet blev mer tillgängligt blev också användarupplevelsen på startsidan bättre.

Så gjorde vi

 • Digital strategi
  Vi kartlade vilka effekter Försvarshögskolan ville uppnå med sin webb med en effektkartläggning. Effektkartläggningen gjorde det sedan enkelt att se vad som skulle utvecklas och vad som skulle prioriteras under projektets gång.
 • Webborganisation
  Vi stöttade i arbetet med att organisera webbredaktionen för att få ett effektivt och enhetligt arbetssätt.
 • Webbprojektledare
  Vår resurs var projektledare under hela projektet och agerade beställarstöd. Genom vår expertkompetens i Sitevision och med ett grymt utvecklingsteam kunde Försvarshögskolan få smarta lösningar till redaktörer och användare – de lösningar som levererar mest nytta för pengarna.
 • Utbildning
  Vi utbildade samtliga redaktörer i deras anpassning av Sitevision och hur de ska skriva för sökmotoroptimering och konvertering.

Projektdetaljer

Tidsperiod: Mars 2017 – mars 2018
Webbplats: Försvarshögskolan