Digital marknadsföring

Digital marknadsföring är de aktiviteter ett företag utför i digitala kanaler för att fånga kunders och potentiella kunders intresse för företagets erbjudande. Det skiljer sig från traditionell marknadsföring både praktiskt och strategiskt vilket kräver ett nytt sätt att tänka.

Vanliga moment i den digitala marknadsföringen är sökordsmarknadsföring (SEM), annonsering via sociala medier, sökmotoroptimering (SEO), content marketing (innehållsmarknadsföring och marketing automation (automatiserad marknadsföring). Tillsammans utgör detta inbound marketing, ett sätt att marknadsföra sig där man får kunden att vilja ta del av din marknadsföring och aktivt ta del av ditt innehåll.

Digital marknadsföring gör det möjligt att anpassa budskap och kampanjer beroende på kanal, enhet, ålder, tid på dygnet och nästan vilka andra parametrar som helst. Men det kommer också en ny möjlighet till interaktion som ställer krav på transparens och lyhördhet.

Vi på 7minds hjälper dig ta fram både dina egna och användarnas behov och marknadsför din verksamhet på ett sätt som känns relevant för din målgrupp. Med relevant innehåll behåller du kunden trots det stora informationsbruset. För oss är det viktigt att tänka större än enskilda kampanjer. Med en strategi och ett långsiktigt tänk tar vi dig hela vägen i mål.  

Två personer framför en dator

Sökords­marknadsföring (SEM)

Syns du inte så finns du inte. Aldrig är väl uttrycket mer sant än på Googles träffsida. Vi får dig att synas.

Hand med penna pekar på en skärm

Mål och kpi:er

Det finns massor att göra, men hur säkerställer vi att vi lägger resurser på rätt sak. Vi hjälper dig att mäta och följa upp ditt arbete, i allt från webb, till enskilda kampanjer i olika kanaler.

Hand med penna skriver

Marknadsförings­strategi

Det kan tyckas vara självklart att man har en strategi för hur man vill nå ut med sina tjänster och produkter på marknaden, men tyvärr är det många som saknar det. Vi hjälper dig med dina strategier och gör en plan för hur ni ska få en verksamhet att växa.

Bord med datorer på

Sociala medier

Sociala medier är ett sätt att skapa närvaro hos dina kunder, öppna för dialog och bedriva marknadsföring. Rätt utfört är det ett effektivt sätt att nå nya målgrupper och bredda din kundbas.

Dator på skrivbord

Sökmotoroptimering

Det finns mycket man kan göra för att hamna högre upp på Googles träffsidor, och det är ett ständigt pågående arbete eftersom algoritmerna ändras över tid. Vissa faktorer är tekniska, andra har mer med ditt innehåll att göra. Vi hjälper dig att skapa rätt förutsättningar.

hand med penna skriver

Content marketing

Innehåll, innehåll och åter innehåll. Det är inte helt enkelt att nå ut med ett budskap till rätt målgrupp i rätt omfattning. Vi hjälper dig med relevant innehåll som fångar just din målgrupp så att de följer dig och tar del av ditt innehåll av egen vilja.