Hoppa till huvudinnehållet

Webbkurs: Skapa tillgängliga PowerPoint-presentationer

Lär dig tillgänglighetsanpassa PowerPoint-presentationer och pdf-dokument. Med tydliga steg för steg-filmer lär du dig allt från hur du skapar tillgängliga grundmallar till hur du skriver alt-texter för diagram.

Genom att göra rätt inställningar för tillgänglighet redan i PowerPoint spar du massor av tid när du sedan ska spara filen som pdf. Genom att alla i organisationen gör rätt från början direkt i PowerPoint spar också kommunikatörer och webbredaktörer massor av tid, som slipper efterjustera dokument.

Webbkursen innehåller

Du lär dig hur du gör tillgängliga

  • PowerPoint-mallar
  • rubriker
  • bilder
  • diagram
  • tabeller
  • kontraster

Du lär dig också varför tillgänglighet är viktigt, hur du granskar tillgängligheten och sparar till en tillgänglig pdf.

Så är kursen uppbyggd

Kursen består av texter, bilder och filmer som ger tydliga instruktioner för hur du ska göra. Kursen visar exempel på hur otillgängliga delar upplevs när man har funktionsvariation. I slutet av varje test och i slutet av kursen finns frågor där du kan testa din kunskap. Du har tillgång till kursen i 3 månader.

Så tycker de som gått

I vår utvärdering anger 96 % att det är lätt att förstå instruktionerna och att det är en röd tråd och logisk ordning i kursen. Så här säger några om kursen:

  • Kursen är enkel och pedagogisk.
  • Bra upplagt med steg-för-steg inlärning. Bra med blandning av att läsa informationstext och titta på instruktionsfilmer innan frågepaketet kom. 

Fyll i dina uppgifter och köp kursen

När du beställer en kurs hos oss skapas ett konto baserat på din mejladress i vår lärplattform. Du kommer därför att få dina inloggningsuppgifter skickade till dig från lärplattformen. Har du inte fått mejlet kort efter att du fyllt i dina uppgifter, så får du gärna kolla din skräppostmapp en extra gång.

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.

Kontouppgifter

(Obligatoriska fält markeras med en röd asterisk *)

Vi kommer använda de personuppgifter du lämnar här för att du ska kunna gå kursen. Läs mer hur vi hanterar personuppgifter i vår dataskyddspolicy.

Betalningsinformation

Pris: 671,25 Kr
Pris: 223,75 Kr
0,00 Kr
inkl. moms 25%
Välj betalningssätt

Så här hanterar vi personuppgifter

Vi kommer använda de personuppgifter du lämnar här för att du ska kunna genomföra kursen. Vi kommer inte lämna ut dem till någon annan. Kontakta oss om du vill att vi tar bort dina uppgifter. Läs hur vi hanterar personuppgifter i vår dataskyddspolicy.

Läs våra villkor och fakturahantering. Har du andra frågor kring våra webbkurser kan du kontakta oss direkt eller läsa vanliga frågor.