Hoppa till huvudinnehållet

Utbildning i klarspråk

Med en utbildning i klarspråk lär du dig att skriva texter som är tydliga och begripliga och som når fram hos mottagaren. Färre missförstånd spar tid och pengar inom organisationen och ger också ökat förtroende. Om du har bestämt dig för att ändra språket inom organisationen hjälper vi gärna till.

Oavsett om du skriver rapporter, webbtexter, power points eller mejl finns alltid ett behov av att uttrycka dina budskap klart och begripligt. Med klarspråk i ryggen blir du en trygg och säker skribent, och dina mottagare kommer förstå och ta till sig det du skriver.

Du lär dig bland annat att:

 • göra relevanta informationsurval
 • disponera din text
 • skriva effektiva rubriker
 • skriva ingresser som hjälper läsaren
 • layouta för bättre förståelse
 • göra ordval som passar din målgrupp
 • hur mycket man tjänar i tid och pengar på att skriva klarspråk

Kursen är en heldag, men vi kan alltid anpassa kursens innehåll och längd efter era behov. Om ni vill kan vi även gå igenom webbanpassning med till exempel länkar, sökmotoroptimering och konvertering.

Kursen ges på beställning till grupper. Vi kan hålla den hos er eller digitalt.

Så har vi hjälpt andra

 

Malmö stad

Genom klarspråksutbildningar, gemensamt skrivande och diskussioner fick Förskoleförvaltningen verktyg för att minska antalet missförstånd. I utvärderingen efteråt svarade 100 % av deltagarna att de kommer ha nytta av kursen framöver.

Sollentuna kommun

Det började med en utbildning i klarspråk. Det slutade i förbättrat internt samarbete, färre externa frågor och missförstånd, samt vinnare av Web Service Awards 2021, kategori samhällsservice.

Varför en kurs med 7minds?

 • Mycket praktiskt arbete
  Kursen innehåller gott om praktiska övningar, exempel och diskussioner.
 • Verksamhetsnära övningar och material
  Innan kursen analyserar vi era texter för att anpassa kursinnehållet för just er organisation. Övningar och exempel är på era egna eller verksamhetsnära texter för att det ska vara lättare att omvandla kunskaperna till din egen verklighet.
 • Pedagogiska och kompetenta kursledare
  Kursen hålls av en examinerad språkkonsult i svenska, som är specialiserad på klarspråk. Våra kursledare har 20 års pedagogisk erfarenhet. Du kan alltid räkna med en inspirerande och tydlig utbildning, anpassad efter deltagarnas nivå och inlärningsstil.
 • Nöjda deltagare
  Tidigare deltagare ger i snitt 4,5 av 5 i våra utvärderingar. Så här säger några av våra tidigare deltagare
  Bra upplägg och engagerad och tydlig kursledare.
  Tydlig och bekräftande kursledare, interaktivt upplägg
  Väldigt bra kurs!
  Superbra genomgång!
  Jättebra och pedagogiskt.
  Stort engagemang hos Mikaela vilket gjorde föreläsningen intressant och ökade min motivation. Lättsamt, bra mix mellan diskussioner, teori och pauser.
  Väldigt bra planerad utbildning, tider hölls och tid för paus fanns inplanerad.

Är du intresserad av en klarspråkskurs?

Anmäl ditt intresse här så hör av oss till dig inom kort!

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
Namn

Vi kommer använda de personuppgifter du lämnar här för att kunna kontakta dig och genomföra ett eventuellt uppdrag. Vi kommer inte lämna ut dem till någon annan. Kontakta oss om du vill att vi tar bort dina uppgifter. Läs mer hur vi hanterar personuppgifter i vår dataskyddspolicy.