Hoppa till huvudinnehållet

Effektkarta för webbprojekt

Effektkartläggning är ett konkret sätt att strukturera och planera ett webbprojekt. Utifrån era förutsättningar tar vi tillsammans fram och förankrar effektkartor med tydliga mål, målgrupper och åtgärder.

Med en effektkarta får du svart på vitt vilka funktioner och vilket innehåll dina användare behöver på externwebben eller intranätet. Du vet vad du ska mäta, hur och när du har uppnått dina mål. Och du har något att förhålla dig till i de ändlösa diskussionerna, något som kan svara både på vad ni ska göra och hur.

Effektkartans innehåll

Beroende på hur högt du sätter ribban kommer vår leverans se olika ut, men det kan till exempel vara

  • Målgruppsanalys
  • Mål och mätplan
  • Behov av innehåll och funktioner

Så går det till

För oss är det viktigt att effektkartan kommer till nytta och inte hamnar i en digital skrivbordslåda. Därför gör vi den tillsammans med er och ser till att förankra den. Exempel på moment som ingår är

  • Workshop med ledningsgruppen
  • Workshop med beställare och intressenter
  • Intervjuer med målgruppen
  • Analys av befintlig data

Varför välja 7minds

  • Flexibilitet: Vi anpassar vår tjänst efter dina behov, oavsett om det handlar om kortvariga projekt eller långsiktigt samarbete, små webbplatser eller stora webbplatser och många kanaler.
  • Expertis: Våra strateger har gedigen erfarenhet av att arbeta med olika branscher, målgrupper och plattformar. De vet vilka mål som passar offentlig sektor, och vad som passar privat sektor. De vet vad som går att mäta, vilka insikter som går att dra och vilka åtgärder som krävs för att nå dina mål.
  • Resultatdriven: Vi fokuserar på att leverera resultat som ger mätbara fördelar för din verksamhet.

Med oss är du inte ensam i din digitala resa. Vi arbetar tillsammans med dig i din arbetsvardag för att du ska lyckas.

Eller fyll i vårt formulär så kontaktar vi dig

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.

Vi kommer använda de personuppgifter du lämnar här för att kunna kontakta dig och genomföra ett eventuellt uppdrag. Vi kommer inte lämna ut dem till någon annan. Läs mer hur vi hanterar personuppgifter i vår dataskyddspolicy.

Så har vi hjälpt andra

Trafikanalys

Med kontor i Stockholm och Östersund men inget intranät fanns ett stort behov av en lösning för digitalt samarbete. En effektkarta blev grunden för ett nytt intranät och ett genomtänkt Teams. Resultatet blev ett förbättrat arbete i Teams och smidigare samarbete.

Sunne kommun

För att skapa en mer effektiv webbplats behövdes en modernare lösning, men framför allt mål och innehållsstrategi. Med en effektkarta blev det tydligare vad som skulle utvecklas och i vilket cms.