Hoppa till huvudinnehållet

Skriva, ändra och ta bort inlägg i Teams

Gör dina inlägg lättare att hitta och lättare att läsa. Med våra 5 tips (med filminstruktion) blir din kommunikation i Teams effektivare.

Vi är många som upplever att vi inte når ut med det vi vill få fram, och att våra kollegor inte hittar våra inlägg. Genom att nämna (pinga) personer eller grupper vet de att de har något nytt att läsa. Med rubriker och punktlistor gör du det lättare för dem att hitta rätt och ta till sig informationen i det oändliga inläggsflödet.

Ibland blir det fel, och du behöver ändra eller ta bort helt. Lugn, det går det med!

Redigera text i Teamsinlägg

Inlägg i kanaler görs sig oftast bäst om de är enkla och ganska korta. Det går dock att skapa lite mer uppsnyggade meddelanden.​ ​Du kan enkelt göra punktlistor genom att inleda med stjärna och du kan fetstilsmarkera med ctrl-B.​ ​Du kan också öppna texteditorns verktygspanel och göra mer avancerad formatering såsom färgmarkering, citat och lägga in kodavsnitt.​

Ändra eller ta bort inlägg i Teams

Upptäckte du att du skrivit lite stavfel i ditt inlägg eller blev det du skrev helt obegripligt? Då kan du justera inlägget i efterhand.​ ​Varje gång du ändrar kommer dock en ny avisering göras så ändra inte i onödan. Då kan dina medarbetare bli förvirrade. ​Om det blev helt fel kan du också ta bort hela inlägget. Men aviseringen blir kvar och de som redan läst har ju redan läst.​

Omnämna person, kanal eller team

Vill du att en viss person ska uppmärksammas på en diskussion eller ett inlägg? Då kan du använda omnämnande.​ ​Skriv bara @ (snabel-a) följt av personens namn så kommer denna person aviseras om inlägget. ​​Vill du kontakta alla i en kanal eller ett helt team kan du omnämna via @channel eller @team. ​

Länka till en webbsida

Ibland vill du kunna länka till en sida i ditt inlägg. Du kan så klart klistra in länken direkt, men om länken är 4 rader lång är det snyggare att göra som på webben, markera ett eller flera ord och göra det till en länk.

Lär dig Teams med våra kurser

Grunderna i Teams

Lär dig hur du ska använda Teams för att minska stressen och bli effektivare.

Anpassa teams efter din organisation

En workshop där vi tillsammans sätter upp strukturer och regler utifrån era behov.

Inspireras av vårt nyhetsbrev
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för spännande innehåll, från vetenskapliga upptäckter till praktiska tips. Uppdatera dina kunskaper och inspireras tillsammans med oss.
Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
Namn

Vi kommer använda de personuppgifter du lämnar här för att kunna kontakta dig och genomföra ett eventuellt uppdrag. Vi kommer inte lämna ut dem till någon annan. Kontakta oss om du vill att vi tar bort dina uppgifter. Läs mer hur vi hanterar personuppgifter i vår dataskyddspolicy.