Hoppa till huvudinnehållet

3 tips för effektivare dokumenthantering i Teams

Att jobba i delade dokument i Teams tar ert samarbete och effektivitet till en ny nivå. Ställ in hur det ska öppnas som standard, så har du det alltid i programmet, Teams eller webbläsaren.

Arbeta i gemensamt dokument

Är du trött på att leta efter senaste versionen av ett dokument som skickats runt via epost?​ ​Är du trött på att vänta på att få lägga till din del i en rapport?​ ​Då kanske du istället ska dela dokument i Teams och arbeta i det tillsammans med dina kollegor.​ ​Ett bra sätt att komma igång är att skapa eller ladda upp dokumentet direkt i Teams vid start.​ Filmen nedan visar hur du skapar och arbetar i ett delat dokument.

När ni arbetar från Teams är det bra att ha era företagsmallar tillgängliga. Filmen visar i fem steg hur du lägger till egna mallar i alternativet Nytt dokument.

Välj hur dokument ska öppnas i Teams

Word-dokument, Excel-dokument och Powerpoint-dokument kan öppnas på tre sätt. Via appen, programmet, du har på din dator, i din webbläsare eller i Teams.​ Teams och webbläsaren ger bra möjligheter att se och göra enklare redigering. Men det finns vissa begränsningar.​ ​I appen på datorn finns alla funktioner.​ ​Du kan välja vilken app som ska användas när du öppnar filer i Teams.​

Lär dig Teams med våra kurser

Skapa struktur i Teams

Kom snabbt igång med implementering, planering och arbetssätt i just din organisation.

Grunderna i Teams

Förstå hur Teams funkar och hur du använder det i ditt arbete.

Inspireras av vårt nyhetsbrev