Hoppa till huvudinnehållet

3 tips för effektivare dokumenthantering i Teams

Att jobba i delade dokument i Teams tar ert samarbete och effektivitet till en ny nivå. Ställ in hur det ska öppnas som standard, så har du det alltid i programmet, Teams eller webbläsaren.

Arbeta i gemensamt dokument

Är du trött på att leta efter senaste versionen av ett dokument som skickats runt via epost?​ ​Är du trött på att vänta på att få lägga till din del i en rapport?​ ​Då kanske du istället ska dela dokument i Teams och arbeta i det tillsammans med dina kollegor.​ ​Ett bra sätt att komma igång är att skapa eller ladda upp dokumentet direkt i Teams vid start.​ Filmen nedan visar hur du skapar och arbetar i ett delat dokument.

När ni arbetar från Teams är det bra att ha era företagsmallar tillgängliga. Filmen visar i fem steg hur du lägger till egna mallar i alternativet Nytt dokument.

Välj hur dokument ska öppnas i Teams

Word-dokument, Excel-dokument och Powerpoint-dokument kan öppnas på tre sätt. Via appen, programmet, du har på din dator, i din webbläsare eller i Teams.​ Teams och webbläsaren ger bra möjligheter att se och göra enklare redigering. Men det finns vissa begränsningar.​ ​I appen på datorn finns alla funktioner.​ ​Du kan välja vilken app som ska användas när du öppnar filer i Teams.​

Lär dig Teams med våra kurser

Skapa struktur i Teams

Kom snabbt igång med implementering, planering och arbetssätt i just din organisation.

Grunderna i Teams

Förstå hur Teams funkar och hur du använder det i ditt arbete.

Inspireras av vårt nyhetsbrev
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för spännande innehåll, från vetenskapliga upptäckter till praktiska tips. Uppdatera dina kunskaper och inspireras tillsammans med oss.
Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
Namn

Vi kommer använda de personuppgifter du lämnar här för att kunna kontakta dig och genomföra ett eventuellt uppdrag. Vi kommer inte lämna ut dem till någon annan. Kontakta oss om du vill att vi tar bort dina uppgifter. Läs mer hur vi hanterar personuppgifter i vår dataskyddspolicy.