3 tips för effektivare dokumenthantering i Teams

Att jobba i delade dokument i Teams tar ert samarbete och effektivitet till en ny nivå. Ställ in hur det ska öppnas som standard, så har du det alltid i programmet, Teams eller webbläsaren.

Arbeta i gemensamt dokument

Är du trött på att leta efter senaste versionen av ett dokument som skickats runt via epost?​ ​Är du trött på att vänta på att få lägga till din del i en rapport?​ ​Då kanske du istället ska dela dokument i Teams och arbeta i det tillsammans med dina kollegor.​ ​Ett bra sätt att komma igång är att skapa eller ladda upp dokumentet direkt i Teams vid start.​ Filmen nedan visar hur du skapar och arbetar i ett delat dokument.

När ni arbetar från Teams är det bra att ha era företagsmallar tillgängliga. Filmen visar i fem steg hur du lägger till egna mallar i alternativet Nytt dokument.

Välj hur dokument ska öppnas i Teams

Word-dokument, Excel-dokument och Powerpoint-dokument kan öppnas på tre sätt. Via appen, programmet, du har på din dator, i din webbläsare eller i Teams.​ Teams och webbläsaren ger bra möjligheter att se och göra enklare redigering. Men det finns vissa begränsningar.​ ​I appen på datorn finns alla funktioner.​ ​Du kan välja vilken app som ska användas när du öppnar filer i Teams.​

Så får du som ledare igång arbetet med Teams

Mejlkurs för dig som snabbt och effektivt vill ge dina medarbetare förutsättningar att jobba hemifrån.

Webbinarium – Crash course i Teams

Ge dina medarbetare verktyg och rätt förutsättningar att jobba hemifrån. Kom igång med Teams – snabbt och enkelt.