Hoppa till huvudinnehållet

Vårdgivarguiden – från flera gamla webbplatser till en ny

Vårdgivarguiden var en sammanslagning av flera olika webbplatser inom ramen för e-hälsa i Region Stockholm. Sammanslagningen innebar en hel del utmaningar både när det kommer till tekniken och innehållet

Vi stöttade Vårdgivarguiden i flera delar och projekt. Ett centralt projekt har handlat om att stabilisera plattformen och uppgradera till senaste versionen av EPiSever.

Så gjorde vi

 • Utbildning
  I samband med uppgraderingen från EPiServer 7.1 till 9 utbildade vi samtliga redaktörer. Vi gick i genom en del standardfunktionalitet, anpassningar, förändringar och nyheter med den nya versionen.
 • Webbprojektledare
  Vi ledde arbetet med att migrera in Hjälpmedelsguiden till Vårdgivarguiden. Det innebar detaljerat kravarbete och stor noggrannhet för att säkerställa att allt innehåll följde med över samt att alla integrationer fungerade.
  Vi ansvarade för all kommunikation med den tekniska leverantören för att se till att kraven landade korrekt hos utvecklarna då de hade en tajt tidsplan att följa.
 • Beställarstöd
  Vi stöttade beställaren med kravarbete, migrering, arbetsprocesser och dokumentation\/kommunikation.
 • Testledare
  Vårdgivarguiden uppgraderade i två olika steg av säkerhetsskäl. Vi hade testledare på plats under hela uppgraderingen som ansvarade för alla acceptanstester, regressionstester och flödestester.
 • Innehåll – SEO
  Vi gick igenom allt innehåll och sökmotoroptimerade det, ett innehåll på hundratals sidor.

Projektdetaljer

Tidsperiod: Aug 2015-december 2019
Webbplats: Vårdgivarguiden