Vårdgivarguiden – från flera gamla webbplatser till en ny

Vårdgivarguiden lanserades 2014 och är idag en sammanslagning av flera olika webbplatser inom ramen för e-hälsa på Stockholms Läns Landsting. Sammanslagningen har inneburit en hel del utmaningar som de har arbetat med under 2015-2016 och fortfarande arbetar med.

7minds har stöttat Vårdgivarguiden i flera delar och projekt. Ett centralt projekt har handlat om att stabilisera plattformen och uppgradera till senaste versionen av EPiServer. I samband med uppgraderingen kunde konsulter agera stöd åt beställare och redaktion, utbildningar genomfördes och innehåll optimerades för sökmotorer.

Så gjorde vi

Utbildning

I samband med uppgraderingen från EPiServer 7.1 till 9 genomförde vi utbildning med samtliga redaktörer på Vårdgivarguiden. Vi gick i genom en del standardfunktionalitet, anpassningar, förändringar och nyheter med den nya versionen.

Webbprojektledare

En av våra projektledare ledde arbetet med att migrera in Hjälpmedelsguiden till Vårdgivarguiden. Det innebar detaljerat kravarbete och stor noggrannhet för att säkerställa att allt innehåll följde med över samt att alla integrationer fungerade.
Vi ansvarade för all kommunikation med den tekniska leverantören för att se till att kraven landade korrekt hos utvecklarna då de hade en tajt tidsplan att följa.

Beställarstöd

Vi stöttade beställaren med kravarbete, migrering, arbetsprocesser och dokumentation/kommunikation.

Innehåll – testledare

Vårdgivarguiden valde att uppgradera i två olika steg av säkerhetsskäl. Vi hade testledare på plats under hela uppgraderingen som ansvarade för alla acceptanstester, regressionstester och flödestester.

Innehåll – SEO

Vi har gjort ett stort SEO-arbete och gått i genom allt innehåll för att säkerställa att innehållet är sökmotoroptimerat.

Projektdetaljer

Tidsperiod: Aug 2015-december 2019
Kompetenser: Innehåll, webbprojektledare, beställar- och redaktionellt stöd och utbildning
Webbplats: Vårdgivarguiden