Hoppa till huvudinnehållet

ICA fick avlastning i innehållsprojektet

ICA behövde hjälp att bygga upp nytt, SEO-anpassat innehåll till sin Inspirationsdel av den nya hemsidan i Episerver. Det handlade om tusentals sidor, och den befintliga webborganisationen hann inte med att bygga upp nya sidor i den takt som behövdes.

ICA är en de ledande receptsajterna på den svenska marknaden och det var viktigt att inte tappa mark under tiden projektet pågick, utan fortsätta inspirera med relevanta artiklar och receptlistor. Eftersom innehållet från den gamla sajten var omfattande, och behövde både rensas, flyttas och optimeras krävdes tillfälligt en extra resurs.

7minds avlastade ICAs webborganisation genom att skapa och optimera hundratals nya sidor, rensa bort dubbletter och hjälpa till att samordna arbetet. Ica kunde fokusera på sin kärnverksamhet och samtidigt känna trygghet i att en stor del innehållet under Inspiration inte bara hamnade på plats, utan också att det var SEO-anpassat, hade hög genomslagskraft och inte konkurrerade med annat, liknande innehåll på sajten.

Så gjorde vi

  • Rensning
    Vi gick igenom sidor och letade efter dubbletter, eller sidor som liknade varandra och kunde konkurrera SEO-mässigt.
  • Migrering i Episerver
    Vi flyttade över det rensade innehållet från gamla webbplatsen till nya webbplatsen.
  • Sökmotoroptimering
    Vi sökmotoroptimerade sidorna så att de skulle ha hög genomslagskraft, trots den hårda konkurrensen inom recept och matinspiration.

Projektdetaljer

Tidsperiod: Februari-juni 2022