Hoppa till huvudinnehållet

Testa AI på din webbplats med en enkel prototyp

Det kan kännas utmanade att komma igång med AI men det behöver faktiskt inte vara så svårt. Många av oss använder redan dagligen ChatGPT för att få inspiration eller hjälp med att förbättra texter och annat innehåll. Det tar bara några minuter att skapa ett konto, sedan är du igång.

Nästan lika enkelt är det att komma igång med AI-stöd på sin webbplats eller intranät. Vissa CMS har det inbyggt i plattformen så det enda du behöver göra är att förstå hur det fungerar och aktivera olika funktioner. Om det inte finns AI-stöd inbyggt kan man med några enkla åtgärder lyfta in så kallade plugin på webbsidorna via exempelvis Tag Manager i Google Analytics eller Matomo.

En metod vi brukar rekommendera är att börja med att testa de här funktionerna via en prototyp. Välj ut några sidor för att visa till exempel AI-genererade länkar som besökaren skulle kunna vara intresserad av.

Nedan är ett exempel från en av våra kunder som testat att använda sig av AI-genererade länkar.

Du kan nöja dig med att bara visa länkar eller puffar men bäst är om du också mäter om besökarna verkligen klickar på länkarna. Kanske kan du också lägga ut en enkät på webbsidan och fråga vad de tycker. Pröva sedan lite olika upplägg så har du snabbt ett bra underlag för att ta fram en mer permanent lösning. Du har samtidigt lärt dig mycket och du kommer att tycka att det är lättare än du trodde.

Allt detta kan du ganska enkelt göra själv. Men känns det ändå knepigt att komma igång så hjälper vi dig gärna. Hör av dig till oss så sätter vi tillsammans upp en prototyp.

Vill du ha hjälp med AI?

Vi hjälper dig med allt från att lära dig hur ChatGPT kan förenkla ditt arbete, till att skapa en egen ChatGPT.

Våra tjänster inom AI

 

Inspireras av vårt nyhetsbrev
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för spännande innehåll, från vetenskapliga upptäckter till praktiska tips. Uppdatera dina kunskaper och inspireras tillsammans med oss.
Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
Namn

Vi kommer använda de personuppgifter du lämnar här för att kunna kontakta dig och genomföra ett eventuellt uppdrag. Vi kommer inte lämna ut dem till någon annan. Kontakta oss om du vill att vi tar bort dina uppgifter. Läs mer hur vi hanterar personuppgifter i vår dataskyddspolicy.