Hoppa till huvudinnehållet

Förenkla det redaktionella arbetet med AI

Är du webbredaktör och trött på att försöka enas med kollegor kring hur sidstrukturen på er sajt ska se ut? Eller lägger du massa tid på att skapa puffar på sidor när du egentligen vill lägga din tid på annat? Då kanske du ska titta mer på hur AI kan hjälpa dig i det redaktionella arbetet.

Automatiserat rekommenderat innehåll

Det finns idag AI-verktyg som väljer ut vilka puffar som ska visas på en viss sida. Valet bygger på en bakomliggande AI-lösning som tränats på att visa rätt puffar för respektive besökare. Samma teknik kan användas för att visa hela eller delar av navigeringen så att man som redaktör inte behöver tänka så mycket hur sidorna ska struktureras.

Dessa verktyg är också smidiga eftersom man inte heller behöver kategorisera allt innehåll. Istället kan man låta AI hitta samband mellan olika sidor så att besökaren får förslag på det innehåll som passar bäst.

Nedan visas ett exempel på hur en besökare får nya rekommendationer på en sida. Dessa skulle naturligtvis också kunnat presenteras som puffar.

Effektivare innehållsproduktion

Du kan också med hjälp av AI förenkla arbetet med att skapa texter, rubriker, bilder och till och med filmer. Så med AI-stöd kan vi idag arbeta väldigt mycket enklare och effektivare än någonsin tidigare.

Vill du ha hjälp med AI?

Vi hjälper dig med allt från att lära dig hur ChatGPT kan förenkla ditt arbete, till att skapa en egen ChatGPT.

Våra tjänster inom AI