Hoppa till huvudinnehållet

Skapa film med AI

Att skapa filmer med hjälp av AI är inget nytt, det har vi kunnat göra länge. Ofta har dock resultatet inte blivit så bra som önskat. Idag börjar det däremot bli så bra att det är värt att titta lite djupare på möjligheterna. Här kommer en kort introduktion till hur du kan skapa film via AI.

Det finns många olika tillämpningar och möjligheter. I detta exempel använder vi AI Studios från Deepbrain. Tjänsten bygger på den kända språkmodellen GPT och resultatet blir ganska bra.

Man skapar sin film i olika avsnitt. Varje avsnitt kan utformas med en separat avatar och olika bakgrunder. Det gör att man i filmen kan presentera olika sorters information och använda olika presentatörer för varje avsnitt.

Förutom att välja avatar, presentatör, så väljer man även vilket språk och vilken röst som ska användas. Här valde vi en svensk kvinnlig röst då det är en svensk film och avataren är en kvinna.

Nästa steg är att skriva in texten som ska läsas upp. Här finns möjligheter att lägga in pauser och justera uppläsningen. Vi valde att låta den vara som den är i standardutförandet.

Det finns också möjlighet att skapa undertexter men vi valde i detta exempel att inte ha med textning. Textning bör dock generellt sett ingå för att personer med funktionsnedsättningar ska kunna ta del av materialet och för att kunna ta del av filmen utan ljud, t.ex. via sociala medier.

Slutligen väljer vi att exportera den nya filmen. Då börjar filmen skapas och läggs upp för visning eller nerladdning. Resultatet ser du nedan.

Tiden det tog för oss att skapa ett konto på AI Studios, sätta upp projektet och skapa filmen blev totalt 15 minuter. Svårare än så är det alltså inte. Nu är det din tur att prova!

Vill du ha hjälp med AI?

Vi hjälper dig med allt från att lära dig hur ChatGPT kan förenkla ditt arbete, till att skapa en egen ChatGPT.

Våra tjänster inom AI

 

Inspireras av vårt nyhetsbrev
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för spännande innehåll, från vetenskapliga upptäckter till praktiska tips. Uppdatera dina kunskaper och inspireras tillsammans med oss.
Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
Namn

Vi kommer använda de personuppgifter du lämnar här för att kunna kontakta dig och genomföra ett eventuellt uppdrag. Vi kommer inte lämna ut dem till någon annan. Kontakta oss om du vill att vi tar bort dina uppgifter. Läs mer hur vi hanterar personuppgifter i vår dataskyddspolicy.