Hoppa till huvudinnehållet

AI för dig som kommunikatör

I dagsläget kan det kännas som om alla pratar om AI men få vet hur det egentligen kommer att påverka oss. Det kan verka knepigt att förstå vad som ryms i begreppet Artificiell intelligens och hur det ändrar vårt sätt att arbeta med kommunikation. Här tittar vi närmare på ChatGPT och hur arbetet för kommunikatörer kan förändras.

ChatGPT är byggd på en så kallad språkmodell och har tränats på en stor mängd innehåll från internet och kan svara på ett brett spektrum av frågor och ge information inom olika ämnen. Det gäller både fakta men även olika sätt att uttrycka sig, både i tal och skrift.

Här är fyra snabba tips på hur AI kan hjälpa dig att bli en effektiv kommunikatör:

  1. Innehållsskapande: ChatGPT kan hjälpa dig att generera idéer och text för olika typer av innehåll, som blogginlägg, pressmeddelanden, artiklar, produktbeskrivningar och nyhetsbrev. Ta hjälp när du behöver komma igång med skrivandet eller när du behöver olika perspektiv på ett ämne. Du kommer att bli förvånad över resultatet.
  2. Copywriting och marknadsföring: Du kan använda ChatGPT för att generera kreativ och övertygande text för marknadsföringsmaterial såsom annonser, kampanjer och sociala medie-inlägg. Detta hjälper dig att formulera budskap som engagerar och lockar din målgrupp.
  3. Kontextanpassad kommunikation: ChatGPT kan hjälpa dig att anpassa din kommunikation beroende på målgrupp. Genom att mata in relevanta detaljer om vilken målgrupp du vill vända dig till kan du generera anpassade meddelanden och kommunicera på ett mer personligt sätt.
  4. Språklig korrigering och redigering: ChatGPT hjälper dig att granska och redigera ditt skrivna material när det gäller grammatik, stavning och stilistiska fel. Det kan vara användbart för att förbättra kvaliteten på ditt innehåll.

    Viktigt att notera är att även om ChatGPT kan vara en kraftfull hjälp i innehållsskapande och kommunikation så är det alltid bra att också ha en mänsklig översyn av AI-genererat innehåll, särskilt när det gäller faktadetaljer. Inte minst eftersom den data som ChatGPT tränats på oftast avser innehåll som publicerats på internet fram till september 2021. Men visst kan ChatGPT ge en hel del svar och inte minst inspiration. Prova själv, eller kontakta oss!

Vill du ha hjälp med AI?

Vi hjälper dig med allt från att lära dig hur ChatGPT kan förenkla ditt arbete, till att skapa en egen ChatGPT.

Våra tjänster inom AI

 

Inspireras av vårt nyhetsbrev