6 funktioner för riktigt effektiva möten i Teams

Teams har flera funktioner för riktigt effektiva möten. Om alla deltagare har koll på dem blir mötet dessutom ännu effektivare. Med våra 6 videoinstruktioner blir du och dina kollegor mötesproffs.

Till de grundläggande funktionerna för att få ett smidigt möte hör att kunna bjuda in till mötet, att dela presentation och att chatta. Med gemensamma mötesanteckningar och grupprum blir det ännu effektivare. Lite roligare stämning får man genom att kunna skicka emojis eller slå av ljudet när grannen drar igång slagborren.

Organisera mötet

Slå på eller av ljud och bild

Det är inte alltid självklart när och om man ska ha kamera och mikrofon påslagen. Ta gärna reda på vad som gäller där du ska delta.​ ​Ett tips kan vara att tänka såhär:​

Du är åhörare på föreläsning eller liknande = kamera och mikrofon av.​

Du är deltagare i ett möte = kamera och mikrofon på.​

Det är alltid trevligt att se den man pratar med. Våga vara med på bild, men stäng av kameran om du behöver.

Håll ordning genom att räcka upp handen

Behöver du hjälp eller vill bidra i ett möte med många deltagare använder du funktionen Räck upp handen.​

Reagera under mötet med emojis

I ett vanligt samtal skickar vi många signaler för att bekräfta den vi pratar med. Det är blickar, hummanden, och ord som ja, precis eller verkligen. Den möjligheten finns inte i Teams, så då kan man istället reagera med emojis. Vi rekommenderar verkligen att använda emojis, eftersom det är svårt för presentatören att läsa av reaktionerna när de vanliga signalerna inte längre finns. Och vi vet alla hur obehagligt det är att hålla presentationer. Lite stöd på vägen gör det trevligare och lättare.

Dela presentation i möte

Du kan välja mellan att dela skärm eller dela ett fönster.​ ​Håller du föredrag vill du kanske inte att deltagarna ska kunna se dina stödanteckningar? ​​Då delar du antingen bara fönstret med din presentation. Eller så startar du presentationen via PowerPoint Live.​ ​Du väljer om deltagarna ska kunna bläddra i presentationen eller inte.​  Glöm inte att sluta dela din skärm när du presenterat färdigt. 

Chatta under möte

Varje Teamsmöte har en chatt kopplad till sig.​ ​I chatten kan deltagarna exempelvis skriva frågor eller kommentera, utan att det stör flödet i mötet.​ ​Du kan formatera din text, skicka bilder och GIF-filer, använda emojier och bifoga filer precis som i andra chattar i Teams. Efter mötets slut kan deltagarna fortsätta att chatta med varandra.​

Gör gemensamma mötesanteckningar under mötet

Webinar – få medarbetarna in och igång i Teams

Crash Course i Teams

För dig som vill förstå hur Teams funkar och hur du använder det i ditt arbete.

Kickstarta Teams

Vill du komma igång nu direkt? Se webbinariet om Teams.