GDPR – dataskyddsförordningen

GDPR (General Data Protection Regulation), eller dataskyddsförordningen, är ett EU-direktiv som ställer krav på hur företag hanterar personuppgifter. Syftet är att skydda privatpersoners integritet. Lagen ger stora konsekvenser för hur du bygger upp dina system, processer och din organisation.

Följer er webb förordningen?

GDPR innebär inte bara att ha koll på sina personuppgifter och olika system. Webbplatsen som ofta är organisationens skyltfönster har vanligtvis massor av personuppgifter. Det gäller allt från bilder, filmer, citat och personprofiler. Det är inte heller helt ovanligt att man samlar in nya personuppgifter med olika typer av tjänster och formulär.

Allt det här kräver ett anpassat arbetssätt, så att alla som jobbar med webbplatsen har koll på vad som gäller och hur de kan hantera personuppgifter. Det är lätt att glömma och tänka som man alltid har gjort.Ibland känns det övermäktigt att reda ut om man följer GDPR eller inte eller var man ska börja. Vi hjälper din organisation att hitta rutiner och processer för att arbeta med GDPR på webben. Vi utbildar alla som jobbar med både bilder, filmer och texter om hur de ska göra för att följa rutinerna.

Mer om GDPR

Utbildning
Mer inom samma ämne

GDPR för webbansvariga

Den nya dataskyddsförordningen, GDPR, har förmodligen inte gått någon som arbetar med webb förbi. Lagstiftningen innebär att du inte får samla in eller använda personuppgifter hur som helst, och den...

Skärmdump från ImageVault

Tjänst
Mer inom samma ämne

GDPR-säkra din ImageVault

Har ni ImageVault som mediabank och bildarkiv och känner att det är svårt att ha koll på vilka bilder och filmer som innehåller personer och som ni får använda? Har...

Inlägg
Mer inom samma ämne

Google Analytics och GDPR - vad gäller?

Google har, precis som många andra, fått kämpa för att uppfylla GDPR. Men nu har de släppt nya funktioner för att du ska kunna fortsätta använda deras tjänster. Sammanfattning för...

Inlägg
Mer inom samma ämne

Samtycke enligt GDPR - när, var och hur?

När kan du använda dig av samtycke enligt GDPR, och vad behöver du då göra? Här reder vi ut förvirringen. Sammanfattning för dig som har bråttom Läs hela texten med...

Inlägg
Mer inom samma ämne

Bild och film på webb och i sociala medier enligt GDPR

Många undrar vad som gäller kring bild och film i GDPR. Kan vi ens ha bilder på webben efter att GDPR har trätt i kraft? Här svarar vi på de...

Inlägg
Mer inom samma ämne

Så hanterar du webbformulär enligt GDPR - dataskyddsförordningen

De flesta formulär bygger på att man lämnar personuppgifter som namn och kontaktuppgifter. Det innebär att när GDPR träder i kraft blir det mycket svårare att publicera formulär. Den som...

Inlägg
Mer inom samma ämne

Som kommunikatör påverkas du av GDPR – insamling av personuppgifter

Kunskapen kring hur det egna företaget eller organisationen påverkas av den nya dataskyddsförordningen är fortfarande osäker hos många. Detta trots att den nya förordningen, även kallad GDPR (General Data Protection...

Inlägg
Mer inom samma ämne

Så skriver du dataskyddspolicy enligt nya dataskyddsförordningen – GDPR

Enligt nya dataskyddslagen (GDPR – General Data Protection Regulation) måste det finnas riktlinjer för hur företaget behandlar personuppgifter på din webbplats. De måste dessutom vara skrivna på ett klart och...

Inlägg
Mer inom samma ämne

Vad innebär den nya dataskyddsförordningen - GDPR?

Den 25:e maj 2018 träder dataskyddsförordningen GDPR i kraft. EU-förordningen kommer att påverka alla företag, branscher och organisationer som hanterar personuppgifter om anställda,  kunder och andra intressenter. Trots att det...