Unika inställningar för editor-fält i EPiServer CMS 6

För alla som redan uppgraderat eller byggt en webbplats på EPiServer CMS 6 så har ni sett att vi fått en ny editor. En editor som i vissa fall kan ha sina begränsningar, men på det stora hela är den helt underbar. Med TINY MCE som den nya editorn heter i EPiServer CMS kan vi nu äntligen skapa olika fält med i en och samma mall, med olika inställningar.

Jag har sett mängder med speciallösningar med den gamla editorn som man har gjort för att bara få till en sådan enkel sak som ett ingressfält som är större än en rad, men som samtidigt inte är lika stort som brödtextfältet. Men vill inte veta hur många utvecklingstimmar så har lagts på det i alla projekt sammanlagt.

Med den nya editorn kan du göra det här inställningarna helt på egen hand från adminläge! Vi har gjort har en lite guide som visar hur du sparar egna inställningar för ett editor-fält.

Se guiden om hur du ändrar inställningar för en specifik editor

Det som är allra bäst med att den nya funktionaliteten är att du kan skapa globala inställningar för ett fält, så att de inställningarna du gör för ett editor-fält kan användas på alla mallar och bara underhållas och uppdateras från en plats. Du som testade att ta bort en knapp från alla editorfält i ex. EPiServer CMS 5 förstår vad jag menar med den fantastiska funktion.

Se guiden om hur du skapar globala inställningar ett editor-fält

Från och med nu vill jag inte se att alla editor-fält är lika, det är ju så enkelt att ändra på och göra vardagen för redaktörerna så mycket bättre!

Få inspiration och kunskap direkt i mejlen med vårt nyhetsbrev