Kravställning i webbprojekt

På Meridiumdagen den 21/11 2012 höll jag ett föredrag om vikten av en bra kravställning i webbprojekt. Är du inte tydlig med vad du vill, kan du heller inte vara säker på vad du får. I min presentation visar jag de olika delar som jag tycker bör vara med i en kravställning.

Min erfarenhet är att man ofta glömmer några eller någon av delarna, vilket ofta leder till ett projekt som inte klarar deadline och budget, för att man inte gjort förarbetet tillräckligt bra. Ju mer man jobbar med kravställningen och förankrar den, desto mer lyckosamt blir projektet som helhet. Självklart finns det projekt som har lyckats ändå, men frågan är hur slutprodukten blev. Här är min erfarenhet att många lanserar nya webbplatser/intranät utan att vara nöjda med resultatet. Det leder ofta till att man bygger om webbplatsen något år senare, vilket blir kostsamt i längden.

Det vi på 7minds brinner mest för är just kravställningen av de redaktionella delarna. Vid en handuppräckning på Meridiumdagen var det endast ett fåtal som i tidigare projekt kravställt de redaktionella delarna. Tyvärr kan det leda till att  redaktörsarbetet på svårt att hantera. För att inte prata om hur svårt det är att lära sig och att underhålla den kunskapen.

Ta gärna del av presentationen nedan och tveka inte på att höra av dig till oss om du har kommentarer. Alla bilder passar inte riktigt utan tal, så om du inte var på plats får du kanske gissa dig till poängen med dem.

Få inspiration och kunskap direkt i mejlen med vårt nyhetsbrev