Att leda på distans ger stora möjligheter

Att våga låta medarbetare jobba på distans kan leda till mer arbetsglädje. Med vår checklista kommer du igång med det digitala arbetsättet.

Allt färre arbetsuppgifter kräver egentligen att vi är på plats och tekniken ger idag stora möjligheter att jobba på distans. Många upplever också att frihet att styra plats och tid för arbetet påverkar både arbetslusten och livspusslet positivt. Men innan man sprider ut hela avdelningen för vinden bör man tänka igenom några saker.

  1. Använd rätt kanal vid rätt tillfälle. Ta fram riktlinjer för vad som går i personlig chatt, chatt med hela avdelningen, mejl, möten, projektrum osv.
  2. Skapa rätt förutsättningar för bra resultat. Finns grundförutsättningar som bra uppkoppling eller att ljus och kamera är placerat så att man ser varandra, och inte bara siluetter eller skuggor. Och glöm inte att kameran ska vara på vid videomöten!
  3. Regelbundna möten är viktiga. Det bör finnas en plan för detta. Och ibland är det faktisk kul att ses fysiskt också för att bygga det sociala kittet.
  4. Var aktiv som lyssnare, ställ frågor. Det är svårare att komma till tals i digitala möten, så gå gärna laget runt då och då.
  5. Fokusera på engagemang. Skapa samsyn och gemensamma målbilder. Tydliggör och följ upp resultat. Engagera deltagarna i workshop:s och omröstningar.

Lycka till med det digitala arbetet!

Få inspiration och kunskap direkt i mejlen med vårt nyhetsbrev