7minds öppnar kontor i Åre/Östersund

De senaste åren har vi fått allt fler kunder i norra Sverige. Superkul tycker vi, men onödigt dyrt för våra kunder, som måste betala reskostnaderna. När en av våra anställda berättade att hennes dröm var att flytta till Åre såg vi chansen. Varför inte uppfylla hennes dröm och komma närmare våra kunder samtidigt?

Sagt och gjort, så sen nyår finns vi nu även i Åre/Östersund. Vi tar ett snack med Mikaela, vår språkkonsult och digitala strateg där uppe.

Hur är det att jobba i Åre och Östersund istället för i Stockholm?

Mindre fokus på yta, och mer fokus på innehåll eller prestation. Det passar mig bra, eftersom det är min inställning både till livet och arbetet. Jag ser hellre en enkel webb med bra innehåll än massa design och coola funktioner. Och det är en självklarhet för alla att om vädret är bra är man i backen, inte på kontoret. Jobba kan man göra när solen gått ner!

Vilka kunder jobbar du mot?

Just nu har det blivit en hel del myndigheter och kommuner här uppe, men även en del privata företag på distans.

Vilka tjänster kan du erbjuda?

Det är ingen skillnad på att köpa våra tjänster här uppe jämfört med i Stockholm. Vi kan fortfarande erbjuda alla tjänster inom webbprojekt, innehållsarbete och utbildning. De delar jag inte har kompetensen för jobbar jag ihop med mina kollegor, men jag gör det mesta som behövs göras på plats.

Till exempel har vi flera webbprojekt på gång just nu. Jag är den som gör alla användartester och intervjuer med personer i organisationen, eftersom det är uppgifter man behöver vara på plats för. På så sätt kan organisationen spara in mycket på resor.

Går det verkligen att göra samma arbete på distans?

Ja, 7minds är verkligen i framkant när det gäller arbete som bygger på individens val och möjlighet till flexibilitet. Jag har både ett praktiskt och kollegialt stöd för att jobba när jag vill och var jag vill. Jag kör möten via nätet när vi behöver jobba tillsammans, både internt och med kunder. Vi använder nästan uteslutande tjänster online, även för dokumenthantering, så fysisk plats spelar allt mindre roll.

Vi har också ett socialt intranät där jag tar ”kaffesnacket” med kollegorna, så jag känner att jag är en del av den interna gemenskapen även om jag inte är på kontoret.

Hur var det att ta steget att följa sin dröm och flytta?

Läskigt och underbart. Jag hade aldrig vågat om inte mina kollegor och ansvariga på företaget hade trott på mig och stöttat mig. Men det är det bästa beslut jag tagit. Att kunna se fjällen genom kontorsfönstret och ta en mil i skidspåret på lunchen är helt underbart.

Vad är ditt bästa tips till andra som har en dröm de vill förverkliga?

Bara gör det! Det kommer finnas tusen argument för att du inte ska göra det, men om det är något du vill kommer allt lösa sig. De flesta tyckte vi var galna när vi började prata om att lämna Stockholm, inklusive drömjobb och drömlägenhet. Men när vi väl började fråga och leta så visade det sig ju att jag kunde behålla mitt drömjobb. Och lägenhet fick vi genom nån som kände nån. Så fort du börjar fråga och dra i trådar så kommer du se att allt löser sig. Så ta steget – följ din dröm!